BRC packaging - wymagania ifs pckaging - Certyfikacja Audyt wg standardu brc Nowa edycja ifs Standard for Packaging wersja 6 - International Food Standard HACCP, BRC, ISO 22000, GMP, IFS
BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials issue 5
standardy sieciowe brc iway ifs pepsico

BRC Opakowania

sieci handlowe wymagają certyfikacji IFS /BRC

BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials issue 5

BRC Opakowania wersja 5 (obowiązuje od 01.01.2016 r.)

BRC to standard określony przez markowe firmy handlowe i przeznaczony do audytu u dostawców produktów w łańcuchu żywnościowym. Dotyczy przeducentów zajmujących się produkcją i hanlem materiałami i wyrobami do kontaktu z żywnością (opakowania do żywności). BRC może być stosowany tylko wtedy, gdy produkt jest "przetworzony" lub gdy istnieje zagrożenie zanieczyszczenia produktu spożywczego z opakowania (np. pakowana marchew, wędliny, konserwy, napoje).

W 2015 r. BRC dokonał przeglądu standardu i wprowadził wiele znaczących zmian. Na początku 2016 r. ukazał się nowy standardu BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials issue 5, która zacznie obowiązywać po 01.01.2016. Tym samym re-certyfikacje prowadzone po 01 lipca 2016 r. będą opierać się o wymagania nowej wersji 5 standardu. Wydanie 5 stndardu może być używane do prowadzenia audytów certyfikujących do powyższej daty.

 

Wycenę kosztów wdrożenia BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials issue 5 oraz dodatkowe informacje uzyskacie Państwo telefonicznie lub wypełnieniu formularza kontaktowego więcej

standard IFS version 6 2012

Korzyści z certyfikatu BRC:

  • Wzmocnienie zaufania konsumentów jak i handlowców, dla których bezpieczeństwo, jakość i zgodność produktu jest najważniejsza
  • Wyższe bezpieczeństwo produktu i niższe ryzyko odpowiedzialności za produkt
  • Systematyczną analizę i urzeczywistnianie bezpieczeństwa oraz efektywność przebiegu procesów w aspekcie bezpieczeństwa opakowań i nadzór nad procesami, tak aby we właściwym czasie zidentyfikować ryzyko odnośnie higieny i bezpieczeństwa opakowań dla konsumentów oraz w celu ustalenia działań zapobiegawczych.