Pakiet "GASTRONOMIA" dobre praktyki higieniczne (GHP), produkcyjne (GMP) i system HACCP w gastronomii
Pakiet został zaprojektowany przez osoby wdrażające systemy jakości w restauracjach, hotelach, barach i zakładach żywienia zborowego typu zamkniętego (przedszkole, żłobki, szkoły).
Zawiera on wszystkie niezbędne dokumenty związane z Dobrą Praktyką Higieniczną GHP (sanitarną) i Dobrą Praktyką Produkcyjną GMP oraz systemem HACCP dla zakładów gastronomicznych i firm cateringowych. W skład pakietu wchodzi ponad 60 gotowych, zawsze aktualnych dokumentów wraz z opracowaną księgą HACCP (analiza zagrożeń i indywidualnie wyzanczone CCP), instrukcjami GHP, procedurami GMP. Dokumenty dostosowywane są indywidualnie dla każdej firmy.
Dodatkowo w ofercie posiadamy:
- termometry do urządzeń chłodniczych,
- paski pH (zakres 0-12) do kontroli mycia i dezynfekcji,
- naklejki na stanowiska, pomieszczenia oraz urządzenia i maszyny.
Wzorcowa dokumentacja HACCP w Gastronomii zawiera min. link. Spis dokumentów: kliknij.
Rodzaj dokumentów |
Cena |
---|---|
1. Dokumentacja HACCP, GHP/GMP (dla restauracji) | 550 zł netto |
2. Komplet dokumentacji dla małej gastronomii | 350 zł netto |
3. Komplet dokumentacji HACCP dla zakładów żywienia zbiorowego (przedszkola, szkoły, żłobki, itp.) | 750 zł netto |
4. Dokumentacja HACCP GHP/GMP dla szpitali, SPA, uzdrowisk, itp. | 850 zł netto |
6. Materiały szkoleniowe "HACCP w gastronomii" | 250 zł netto |
Już ponad 600 zakładów gastronomicznych skorzystało z dokumentacji pakietu "Gastronomia". Pakiet został pozytywnie zaopiniowany przez urzędową kontrolę żywności (SANEPID). Do Państwa dyspozycji przekazujemy również interpretacje przepisów prawa w zakresie produkcji żywności uzyskane od Ministerstwa Zdrowia i Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Zapraszamy również do zapoznania się z artykułem na temat dokumentacji HACCP z portalu DlaHandlu.pl
Często zadawane pytania: (FAQ).
UWAGI:
*zaznaczone pola należy wypełnić
**forma wysyłki - dokumenty przy zaznaczeniu opcji "e-mail" zostaną przesłane w formie zarchiwizowanego pliku ".zip", który można otworzyć przy pomocy każdego programu archiwizującego (WinZip, WinRar, 7zip itp.). W celu ochrony plików są one zabezpieczone hasłem. Aby otrzymać hasło należy odpowiedzieć na nasz list z potwierdzeniem otrzymania pliku (w formie załącznika lub linku). W przypadku zaznaczenia opcji "poczta/kurier" dokumentację przesyłamy w formie wydruku oraz na płycie CD.
Płatności online
Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego Dotpay.
Właściciel serwisu
Quality Assurance Poland
Ul. Żernicka 296
54-510 Wrocław
NIP 832-178-51-73
Spis wzorcowej dokumentacji HACCP
Analiza zagrożeń dla różnych produktów w zakładach gastronomicznych (pełny plan HACCP)
wzór:
- HACCP - Opracowanie indywidualnej księgi HACCP dla gastronomii / restauracji;
- HACCP - Lista auditu wewnętrznego Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP) i systemu HACCP.
Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP)
wzór:
- GHP - Instrukcja higieny personelu i mycia rąk
- GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń kuchni
- GHP - Instrukcja ochrony zakladu przed szkodnikami
- GHP - Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
- GHP - Instrukcja dla osób odwiedzających zakład
- GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynu
- GHP - Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
- GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
- GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
- GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji wyposażenia zakładu
- GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
- GHP - Instrukcja mycia lady chłodniczej (wystawowej)
- GHP - Instrukcja higieny pracowników
- GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
- GHP - Instrukcja kontroli maszyn i urządzeń
- GHP - Instrukcja ochrony przed szkodnikami
- GHP - Instrukcja przyjęcia mięsa świeżego i mrożonego
- GHP - Instrukcja przyjęcia materiałów i opakowań
- GHP - Instrukcja dla kierowcy
- GHP - Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
- GMP - Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
- GMP - Procedura planowania i organizowania szkoleń
- GMP - Procedura mycia i dezynfekcji
- GMP - Procedura nadzoru urządzeń kontrolno - pomiarowych
- GMP - Procedura postępowania z reklamacjami
- GMP - Procedura usuwania odpadów
- GMP - Procedura dla mięsa świeżego i mielonego
- GMP - Procedura technologiczna procesów produkcji w gastronomii
Karty zapisu:
- Rejestr - Pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia)
- Rejestr - Przyjęcie dostaw / Rejestr dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002)
- Rejestr - Postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia)
- Rejestr - Kontroli środków transportu (nie obowiązkowy)
- Rejestr - Konserwacji maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia)
- Rejestr - Kontroli higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy)
- Rejestr - Karta przyjęcia surowców zwierzęcych
- Rejestr - Karta kontroli środków wycofanych z obrotu
- Rejestr - Księga reklamacji
- Rejestr - Karta raportu z reklamacji
- Rejestr - Karta przekazania odpadów
- Rejestr - Karta kontroli urządzeń pomiarowo - kontrolnych
- Rejestr - Karta kontroli mycia i dezynfekcji
- Rejestr - Zaświadczenie o odbytym szkoleniu
- Rejestr - Karta szkoleń