wzorcowy haccap dla gastronomii chomikuj księga haccp w małej gastronomii dokumentacja ghp dla stołówki przedszkolnej procedury gmp dla kuchni szkolnej sanepid wymagania szkoły przedszkola żłobków
haccap w restauracji i barze
HACCAP
Newsletter

żywienie zbiorowe

haccap w gastronomii barze pizzerii gyros

Pakiet "GASTRONOMIA" dobre praktyki higieniczne (GHP), produkcyjne (GMP) i system HACCP w gastronomii

Pakiet został zaprojektowany przez osoby wdrażające systemy jakości w restauracjach, hotelach, barach i zakładach żywienia zborowego typu zamkniętego (przedszkole, żłobki, szkoły).

Zawiera on wszystkie niezbędne dokumenty związane z Dobrą Praktyką Higieniczną GHP (sanitarną) i Dobrą Praktyką Produkcyjną GMP oraz systemem HACCP dla zakładów gastronomicznych i firm cateringowych. W skład pakietu wchodzi ponad 60 gotowych, zawsze aktualnych dokumentów wraz z opracowaną księgą HACCP (analiza zagrożeń i indywidualnie wyzanczone CCP), instrukcjami GHP, procedurami GMP. Dokumenty dostosowywane są indywidualnie dla każdej firmy.

Dodatkowo w ofercie posiadamy:
- termometry do urządzeń chłodniczych,
- paski pH (zakres 0-12) do kontroli mycia i dezynfekcji,
- naklejki na stanowiska, pomieszczenia oraz urządzenia i maszyny.

Wzorcowa dokumentacja HACCP w Gastronomii zawiera min. link. Spis dokumentów: kliknij.

Rodzaj dokumentów
Cena
1. Dokumentacja HACCP, GHP/GMP (dla restauracji) 550 zł netto
2. Komplet dokumentacji dla małej gastronomii 350 zł netto
3. Komplet dokumentacji HACCP dla zakładów żywienia zbiorowego (przedszkola, szkoły, żłobki, itp.) 750 zł netto
4. Dokumentacja HACCP GHP/GMP dla szpitali, SPA, uzdrowisk, itp. 850 zł netto
6. Materiały szkoleniowe "HACCP w gastronomii" 250 zł netto

Już ponad 600 zakładów gastronomicznych skorzystało z dokumentacji pakietu "Gastronomia". Pakiet został pozytywnie zaopiniowany przez urzędową kontrolę żywności (SANEPID). Do Państwa dyspozycji przekazujemy również interpretacje przepisów prawa w zakresie produkcji żywności uzyskane od Ministerstwa Zdrowia i Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Zapraszamy również do zapoznania się z artykułem na temat dokumentacji HACCP z portalu DlaHandlu.pl

Często zadawane pytania: (FAQ).

 

CHARAKTERYSTYKA Zakładu

Restauracja

Stołówka szkolna

Hotele

Usługi cateringowe

Bary restauracyjne

Kuchnia szpitalna

Bar Bistro

Bufet zakładowy

Kawiarnia, cukiernia

Jadłodajnia

Pizzeria

Bar szybkiej obsługi

Inny zakład typu otwartego

Inny zakład typu zamkniętego

Dodatkowe informacje

Środki transportu (zatwierdzone przez Sanepid):

Magazyny:

Chłodziarki (lodówki, szfy chłodnicze):

Zamrażarki:

Ochrona przed szkodnikami:

Liczba pracowników:

Materiały szkoleniowe:

Forma płatności:

Dane ZAMAWIAJĄCEGO

Nazwa firmy:

Miasto:

Kod pocztowy:

Adres:

NIP:

Tel/fax:

E-mail:

Adres strony www:

Zapoznałem się z regulaminem

 

 

UWAGI:
*zaznaczone pola należy wypełnić
**forma wysyłki - dokumenty przy zaznaczeniu opcji "e-mail" zostaną przesłane w formie zarchiwizowanego pliku ".zip", który można otworzyć przy pomocy każdego programu archiwizującego (WinZip, WinRar, 7zip itp.). W celu ochrony plików są one zabezpieczone hasłem. Aby otrzymać hasło należy odpowiedzieć na nasz list z potwierdzeniem otrzymania pliku (w formie załącznika lub linku). W przypadku zaznaczenia opcji "poczta/kurier" dokumentację przesyłamy w formie wydruku oraz na płycie CD.

Płatności online

Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego Dotpay.


Właściciel serwisu

Quality Assurance Poland
Ul. Żernicka 296
54-510 Wrocław
NIP 832-178-51-73

 

Spis wzorcowej dokumentacji HACCP

 

Analiza zagrożeń dla różnych produktów w zakładach gastronomicznych (pełny plan HACCP) wzór:

  • HACCP - Opracowanie indywidualnej księgi HACCP dla gastronomii / restauracji;
  • HACCP - Lista auditu wewnętrznego Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP) i systemu HACCP.

Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP) wzór:

  • GHP - Instrukcja higieny personelu i mycia rąk
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń kuchni
  • GHP - Instrukcja ochrony zakladu przed szkodnikami
  • GHP - Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
  • GHP - Instrukcja dla osób odwiedzających zakład
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynu
  • GHP - Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji wyposażenia zakładu
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
  • GHP - Instrukcja mycia lady chłodniczej (wystawowej)
  • GHP - Instrukcja higieny pracowników
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
  • GHP - Instrukcja kontroli maszyn i urządzeń
  • GHP - Instrukcja ochrony przed szkodnikami
  • GHP - Instrukcja przyjęcia mięsa świeżego i mrożonego
  • GHP - Instrukcja przyjęcia materiałów i opakowań
  • GHP - Instrukcja dla kierowcy
  • GHP - Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
  • GMP - Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
  • GMP - Procedura planowania i organizowania szkoleń
  • GMP - Procedura mycia i dezynfekcji
  • GMP - Procedura nadzoru urządzeń kontrolno - pomiarowych
  • GMP - Procedura postępowania z reklamacjami
  • GMP - Procedura usuwania odpadów
  • GMP - Procedura dla mięsa świeżego i mielonego
  • GMP - Procedura technologiczna procesów produkcji w gastronomii

Karty zapisu:

  • Rejestr - Pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Przyjęcie dostaw / Rejestr dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002)
  • Rejestr - Postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Kontroli środków transportu (nie obowiązkowy)
  • Rejestr - Konserwacji maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Kontroli higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy)
  • Rejestr - Karta przyjęcia surowców zwierzęcych
  • Rejestr - Karta kontroli środków wycofanych z obrotu
  • Rejestr - Księga reklamacji
  • Rejestr - Karta raportu z reklamacji
  • Rejestr - Karta przekazania odpadów
  • Rejestr - Karta kontroli urządzeń pomiarowo - kontrolnych
  • Rejestr - Karta kontroli mycia i dezynfekcji
  • Rejestr - Zaświadczenie o odbytym szkoleniu
  • Rejestr - Karta szkoleń