handel żywnosci sklep spożywczy warzywniak, targowisko, mycia rąk handel obwoźny, centra handlowe ghp instrukcje w sklepie haccap hacap w sklepach
procedury haacp
HACCAP

handel

haccap

Pakiet "SKLEP SPOŻYWCZY" dobre praktyki higieniczne (GHP) i system HACCP w handlu żywnością

Pakiet dokumentacji w wersji papierowej i elektronicznej dostosowany do indywidualnego charakteru punktu handlowego. Został zaprojektowany przez osoby wdrażające systemy jakości w sklepach spożywczych, punktach handlowych, super- i hipermarketach. Pakiet zawiera wszystkie niezbędne dokumenty związane z Dobrą Praktyką Higieniczną GHP (sanitarną) oraz systemem HACCP dla handlu żywnością wygamane przez SANEPID.

Szczegółowe informacje o dokumentach wchodzących w skład pakietu "Sklep spożywczy" znajdują się pod formularzem zamówienia, wzorcowe dokumenty uzyskacie Państwo pod odnośnikiem ( .pdf)

Dokumentacja zawiera ponad 40 gotowych, zawsze aktualnych dokumentów wraz z opracowaną Księgą HACCP i indywidualnie wyznaczonymi Krytycznymi Punktami Kontroli (KPK/CCP). Dokumentacja jest dostosowywana indywidualnie dla każdej z firm, sklepów spożywczych, kiosków, delikatesów, i innych podmiotów obracających środkami spożywczymi. Dodatkowo możecie Państwo zamówić wzorcowane termometry do lodówek i zamrażarek, termo-higrometry, naklejki na stanowiska pracy /urządzenia.

Rodzaj Pakietu "Sklep spożywczy"
Cena
1. Komplet dokumentacji HACCP / GHP (wszystkie grupy towarowe) 450 zł netto
2. Komplet dokumentacji HACCP / GHP bez towarów mięsnych (mięso świeże i drób) 350 zł netto
3. Komplet dokumentacji bez towarów mięsnych i garmażeryjnych 330 zł netto
4. Komplet dokumentacji HACCP i dobrych praktyk dla pozostałych punktów handlowych 300 zł netto
5. Pakiet dla kiosków spożywczych, warzywniaków 250 zł netto
6. Materiały szkoleniowe dla pracowników "System HACCP oraz Dobra Praktyka Higieniczna w handlu" 120 zł netto

Już ponad 1300 punktów handlowych skorzystało z dokumentacji pakietu "Sklep Spożywczy". Pakiet został pozytywnie zaopiniowany przez urzędową kontrolę żywności. Zapraszamy do zapoznania się z artykułem na temat dokumentacji HACCP z portalu DlaHandlu.pl

hccp w sklepie spożywczym warzywnym

Często zadawane pytania: (FAQ).

 

Formularz zamówienia DOKUMENTACJI HACCP

Zaznacz wszystkie

Odznacz wszystkie

Mięso świeże i drób nieopakowany

Mięso świeże i/lub drób opakowany jednostkowo

Wyroby garmażeryjne (surówki, sałatki, itp.)

Jaja nie opakowane jednostkowo

Wędliny pakowane i porcjowane

Nabiał pakowany i porcjowany

Warzywa, owoce, kiszonki

Mrożonki "luzem"(ryby, pierogi, warzywa, itp.)

Pieczywo nieopakowane

Wyroby cukiernicze (ciasta na wagę, itp.)

Dodatkowy asortyment:

Dodatkowe informacje

Liczba urządzeń chłodniczych/szaf chłodniczych.

Chłodnie (wydzielone pomieszczenia).

Liczba zamrażarek/lad lub szaf mroźniczych.

Termometry do urządzeń chłodniczych - (+5zł/szt.).

Własny środek transportu.

Materały szkoleniowe (+120zł netto).

Dane ZAMAWIAJĄCEGO

Nazwa firmy:

NIP:

Miasto:

Kod pocztowy:

Adres:

Tel/fax:

E-mail:

Adres strony www:

Osoba do kontaktu:

Forma wysyłki:

Forma płatności:

Zapoznałem się z regulaminem

 

 

Gwarancja: z naszej strony dajemy 6 miesięcy gwarancji, że przygotowana dla Państwa dokumentacja HACCP GHP i GMP jest zgodna z wymaganiami SANEPID lub Inspekcji Wet. W przypadku zmian wprowadzamy je bezpłatnie. Dokumentacja obejmuje stan prawny na dzień przygotowania dokumentacji.

 

Opcje płatności online

Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego Dotpay.

 

Właściciel serwisu:

Quality Assurance Poland
Ul. Żernicka 296
54-510 Wrocław
NIP 832-178-51-73

Informujemy, że administratorem podanych niniejszym danych osobowych jest Quality Assurance Poland z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Żernickiej 296. Dane będą przetwarzane przez Administratora zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. 2002 Nr 101, poz. 926 ze zm.) w celach związanych z prowadzoną działalnością w tym w szczególności w celach uzyskania oferty ceryfikacji, archiwalnych oraz w celach informacyjnych i promocyjnych

 

 

Spis dokumentów

 

Analiza zagrożeń dla wszystkich grup (pełny plan HACCP) wzór:

  • dla mięsa świeżego i produktów mięsnych;
  • dla mleka i produktów mlecznych (nabiał, sery, itp.);
  • dla wędlin (wędliny, wędzonki, itp.) porcjowanych i opakowanych;
  • dla wyrobów cukierniczych;
  • dla pieczywa i wyrobów piekarniczych;
  • dla wód mineralnych i napoi gazowanonych i niegazowanych;
  • dla towarów nieopakowanych nie wymagających warunków chłodniczych;
  • dla towarów opakowanych w opakowania jednostkowe;
  • dla wyrobów garmażeryjnych porcjowanych (pierogi, sałatki, itp.);
  • Lista auditu wewnętrznego GHP i HACCP dla handlu.

Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) wzór:

  • Instrukcja mycia rąk
  • Instrukcja dla kierowcy
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń ekspedycyjnych
  • Instrukcja ochrony zakladu przed szkodnikami
  • Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
  • Instrukcja dla osób odwiedzających zakład
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynu
  • Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji wyposażenia zakładu
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
  • Instrukcja mycia lady chłodniczej (wystawowej)
  • Instrukcja higieny personelu
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
  • Instrukcja sprzedaży w sklepie spożywczym
  • Instrukcja ochrony przed szkodnikami
  • Instrukcja przyjęcia mięsa świeżego i mrożonego
  • Instrukcja przyjęcia materiałów i opakowań
  • Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
  • Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
  • Procedura planowania i organizowania szkoleń
  • Procedura mycia i dezynfekcji
  • Procedura wzorcowania urządzeń kontrolno - pomiarowych
  • Procedura postępowania z reklamacjami
  • Procedura usuwania odpadów
  • Procedura dla mięsa świeżego i mielonego
  • Instrukcja przyjęcia towaru do sklepu Karty kontroli i zapisów

Karty zapisu (karty kontroli, rejestr, itp.)

  • Rejestr - pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - przyjęcie dostaw (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
  • Rejestr - postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - karta reklamacji (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - kontrola środków transportu (nie obowiązkowy);
  • Rejestr - konserwacja maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - wykaz dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
  • Rejestr - kontrola higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy);
  • Rejestr - przyjęcie surowców pochodzenia zwierzęcego.