certyfikacja brc food opakowania 1935/2004 wzorcowa dokumentacja haccp systemy jakości szkolenia i kursy haccp
Kontakt tel. 71 7336767, fax. 71 7336708, email biuro{at}haccp-polska.pl

Bezpieczeństwo transportu

TAPA TSR — Wymagania dla bezpieczeństwa transportu samochodowego

TAPA TSR — Wymagania dla bezpieczeństwa transportu samochodowego

Wymagania dla bezpieczeństwa transportu samochodowego TAPA (TAPA Trucking Security Requirements — TAPA TSR) to minimalne standardy bezpieczeństwa w łańcuchach, w których używany jest transport samochodowy, oraz powiązane operacje, w tym metody, które mają być używane w utrzymaniu tych standardów.

TAPA TSR określają wymagania niezbędne do zgodności dla operacji w transporcie samochodowym.

Certyfikat transportu TAPA, jako kluczowy element systemu zarządzania łańcuchem dostaw, potwierdzi zaangażowanie w zwiększanie poziomu bezpieczeństwa i doskonalenie usług transportu, a także w spełnienie wymagań Klientów.

Popraw bezpieczeństwo łańcucha dostaw w swoim przedsiębiorstwie dzięki przeprowadzonej przez SGS certyfikacji w zakresie Wymagań dla bezpieczeństwa transportu samochodowego TAPA.

Dodatkowo w ofercie posiadamy:
- termometry do urządzeń chłodniczych,
- paski pH (zakres 0-12) do kontroli mycia i dezynfekcji,
- naklejki na stanowiska, pomieszczenia oraz urządzenia i maszyny.

Analiza zagrożeń dla różnych produktów w transporcie (pełny plan HACCP) wzór:

  • HACCP - Opracowanie indywidualnej księgi HACCP dla różnych form transportu (chłodnie, mroźnie, cysterny, plandeki, izotermy, ruchome podłogi, wywrotki);
  • HACCP - Lista auditu wewnętrznego Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP) i systemu HACCP.

Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP) wzór:

  • GHP - Instrukcja higieny personelu i mycia rąk
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń
  • GHP - Instrukcja ochrony zakladu przed szkodnikami
  • GHP - Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji transportu
  • GHP - Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
  • GHP - Instrukcja kontroli maszyn i urządzeń
  • GHP - Instrukcja dla kierowcy
  • GHP - Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
  • GMP - Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
  • GMP - Procedura planowania i organizowania szkoleń
  • GMP - Procedura mycia i dezynfekcji
  • GMP - Procedura nadzoru urządzeń kontrolno - pomiarowych
  • GMP - Procedura postępowania z reklamacjami

Karty zapisu:

  • Rejestr - Pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Przyjęcie dostaw / Rejestr dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002)
  • Rejestr - Postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Kontroli środków transportu (nie obowiązkowy)
  • Rejestr - Konserwacji maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Kontroli higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy)
  • Rejestr - Karta kontroli środków wycofanych z obrotu
  • Rejestr - Księga reklamacji
  • Rejestr - Karta raportu z reklamacji
  • Rejestr - Karta przekazania odpadów
  • Rejestr - Karta kontroli urządzeń pomiarowo - kontrolnych
  • Rejestr - Karta kontroli mycia i dezynfekcji
  • Rejestr - Zaświadczenie ze szkolenia
  • Rejestr - Karta szkoleń